start

Zawodniczki ISLO

16 listopada 2016r. uczennice I Społecznego Liceum Ogólnokształcącego im. Unii Europejskiej w Zamościu w składzie: Katarzyna Zimerman, Sylwia Krzyśkowska, Ola Antosiak, Lena Starmach, Ania Rudzińska, Agnieszka Kalicińska, Dominika Mazurkiewicz, Wiktoria Samborska, Michalina Puławska oraz Agnieszka Denys reprezentowały szkołę w Rejonowych Zawodach Pływackich. Pomimo dużego stresu i wysiłku fizycznego dziewczyny wytrwały do końca. Regularna praca pod okiem trenera przyniosła pożądane rezultaty. Sztafeta dziewcząt uzyskała 3 lokatę.

W konkurencjach indywidualnych Agnieszka Denys zajęła 1 miejsce w stylu klasycznym, natomiast Katarzyna Zimerman 3 miejsce w stylu grzbietowym.Obie zawodniczki zakwalifikowały się do zawodów wojewódzkich , które odbędą się 8 grudnia 2016r. w Lublinie.

Trenerem pływaczek ISLO był Pan Maciej Usidus. Dziękujemy za wsparcie oraz pomoc i zabieramy się do dalszej pracy!!!