pomoc

Uczniowie klas VI i VII wzięli udział w szkolnym konkursie plastyczno-literackim pt. "Jakże piękna jest Polska. Moja Ojczyzna!". Dzięki tworzeniu przewodników i plakatów młodzież miała możliwość pogłębić swoją wiedzę na temat różnych zakątków naszego kraju, docenić jego historię i piękno. Zwycięską pracę wykonała Anna Portuś – uczennica klasy VI B. Serdecznie gratulujemy Ani kolejnego sukcesu!

Andrzej Czochra

W niedzielę 28 marca 2021r. w muzeum "Szachy świata" odbył się turniej szachowy Wilczym Tropem, w którym udział wzięli również uczniowie naszej Szkoły: Milena Kawka, Adam Pogudz, Wojciech Wojciechowski i Miłosz Wawrykiewicz. Na drugim miejscu zawodów uplasowała się Milena Kawka zdobywając srebrny medal. Patronat Honorowy nad turniejem objął Instytut Pamięci Narodowej Oddział w Lublinie.
Dziękujemy za godne reprezentowanie naszej Szkoły.
Andrzej Czochra

W poniedziałek 1 marca 2021 r. uczniowie Szkoły uczestniczyli w turnieju szachowym upamiętniającym Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych. Szkołę reprezentowali: Milena Kawka, Kornelia Bieńkowska, Adam Pogudz, Wojtek Wojciechowski, Miłosz Wawrykiewicz. I tym razem nasi uczniowie potwierdzili super formę zdobywając: Milena Kawka II miejsce, Miłosz Wawrykiewicz III miejsce, Adam Pogudz II miejsce.
Gratulujemy wszystkim patriotycznej postawy.

Andrzej Czochra

Z radością informujemy, że uczennica naszej Szkoły Milena Kawka zdobyła puchar i pierwsze miejsce w Zimowym Grand Prix Zamościa 2021 r., rozgrywając trzy turnieje on-line. Gratulujemy.

W potyczce z „królową nauk”, jak określa się matematykę, najlepiej poradził sobie Emil Łasocha z I Społecznego Liceum Ogólnokształcącego im. Unii Europejskiej w Zamościu. Kolejne dwa miejsca na podium zajęli jego koledzy ze szkoły: Mateusz Tkaczyk – II miejsce i Oskar Chmurzyński – III miejsce.

Poniżej publikujemy „dziesiątkę” laureatów Konkursu Matematycznego 2021:

1. Emil Łasocha (I Społeczne Liceum Ogólnokształcące im. Unii Europejskiej w Zamościu)
  2. Mateusz Tkaczyk (I Społeczne Liceum Ogólnokształcące im. Unii Europejskiej w Zamościu)
  3. Oskar Chmurzyński (I Społeczne Liceum Ogólnokształcące im. Unii Europejskiej w Zamościu)
  4. Dawid Szewczak (I Społeczne Liceum Ogólnokształcące im. Unii Europejskiej w Zamościu)
  5. Konrad Deryło (I Liceum Ogólnokształcące im. ONZ w Biłgoraju)
  6. Piotr Łaba (I Liceum Ogólnokształcące im. ONZ w Biłgoraju)
  7. Kamil Cisek (I Społeczne Liceum Ogólnokształcące im. Unii Europejskiej w Zamościu)
  8. Jacek Tyszkiewicz (I Liceum Ogólnokształcące im. ks. Stanisława Staszica w Hrubieszowie)
  9. Grzegorz Dolanowski (I Społeczne Liceum Ogólnokształcące im. Unii Europejskiej w Zamościu)
  10. Julia Wiater  (I Społeczne Liceum Ogólnokształcące im. Unii Europejskiej w Zamościu)

Trzej laureaci konkursu, którzy zdobyli największą liczbę punktów uhonorowanych zostanie nagrodami i dyplomami, natomiast laureaci z miejsc 4-10 otrzymają wyróżnienia i dyplomy. Ze względu na trwającą pandemię nie odbędzie się gala finałowa, a nagrody zostaną dostarczone do szkół laureatów.

Konkurs Matematyczny odbył się 5 lutego 2021r. i został zorganizowany przez Instytut Techniczno-Informatyczny Uczelni Państwowej w Zamościu, pod patronatem Oddziału Lubelskiego Polskiego Towarzystwa Matematycznego.

xródło: https://upz.edu.pl/news/konkurs-matematyczny-rozstrzygniety/