Virtual Reality Class for Us

Wizualizacja nowych budynków szkół przy ulicy Koszary 5-6 w których rozpocznie rok szkolny 2020/2021
I Społecznej Szkoły Podstawowej i I Społecznego Liceum Ogólnokształcącego
im. Unii Europejskiej w Zamościu.

Osoby zainteresowane nauką w klasach pierwszych liceum w roku szkolnym 2020/2021 prosimy o wypełnienie poniższego formularza. Z zainteresowanymi skontaktujemy się telefonicznie.

Tu możesz otworzyć formularz w nowym oknie

Link do podania, którego skan można przesłać na adres e-mail szkoły Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Od godzin porannych pojawił się problem z dostępem do e-dziennika, którego przyczyną są prace serwisowe prowadzone przez firmę Vulcan.

Szanowni Państwo,

w okresie zawieszenia zajęć edukacyjnych związanego z zagrożeniem epidemicznym sekretariat szkół pracuje w godzinach 8.00-15.00 w budynku liceum (ul. Koszary 14).

DANE KONTAKTOWE

sekretariat szkoły podstawowej: 734 172 214, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

dyrektor szkoły Bogusław Klimczuk: 609 737 411, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

księgowość Agnieszka Drozda: 698 669 717, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

kadry Marta Krasowska: 728 935 536, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

telefon stacjonarny: 84 639 68 22, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

W przyszłym tygodniu planujemy pierwsze spotkania klasowe:

Klasa "0" - termin spotkania klasowego będzie podany odrębnie przez Panią Mirosławę Muda

Szkoła podstawowa (SP) 11.09.2019 (środa)

Spotkania klasowe dla rodziców:

• SP kl. 1-3 - godz. 16.00, budynek Koszary 9,
  • SP Kl. 4-6 - godz. 17.00, budynek Koszary 15,
  • SP Kl. 7-8 - godz. 17.00, budynek Koszary 54. Po spotkaniach klasowych szkolenie dla rodziców uczniów przystępujących do egzaminu ósmoklasisty 2020.

Liceum (LO) 12.09.2019 (czwartek)

Spotkania klasowe dla rodziców:

• LO trzyletnie klasy 1. godz. 16.00 - spotkanie ogólne, Hotel Carskie Koszary, następnie spotkania z wychowawcami w klasach, budynek Koszary 14,
  • LO trzyletnie klasy 2-3, 16.00 = spotkania z wychowawcami w klasach, Budynek Koszary 14. Po spotkaniach klasowych szkolenie dla rodziców maturzystów.
  • LO czteroletnie godz. 17.00 - spotkanie ogólne, Hotel Carskie Koszary, następnie spotkania z wychowawcami w klasach, budynek Koszary 16.

Ubezpieczenia NNW

Ministerstwo Edukacji Narodowej zwraca uwagę Dyrektorom i rodzicom, że ubezpieczenia szkolne NNW są dobrowolne a Dyrektor Szkoły nie jest upoważniony do podejmowania działań w tym zakresie. (link: https://kuratorium.kielce.pl/31874/informacja-men-w-sprawie-ubezpieczenia-od-nastepstw-nieszczesliwych-wypadkow-nnw-dzieci-i-mlodziezy-szkolnej/).

Z uwagi na powyższe w roku szkolnym 2019/2020 kwestie ubezpieczeń NNW uczniów pozostawiamy rodzicom i nie planujemy działań w tym zakresie. Rodzice mogą dokonać takiego ubezpieczenia samodzielnie, wybierając najbardziej korzystną dla siebie ofertę lub tez nie ubezpieczać uczniów w ogóle.

Jak wynika z w/w informacji ubezpieczenie NNW jest dobrowolne a w statutach i innych dokumentach Szkół Społecznych w Zamościu nie ma szczególnych regulacji w tym zakresie i szkoły nie będą go wymagać. W przypadku wyjazdów  zagranicznych uczniów w ramach projektów będą oni ubezpieczani na koszt projektów (ubezpieczenie obowiązkowe).

Łącząc wyrazy szacunku

Bogusław Klimczuk