Maths Matters

Szanowni Państwo,

w okresie zawieszenia zajęć edukacyjnych związanego z zagrożeniem epidemicznym sekretariat szkół oraz administracja pracuje w godzinach 8.00-15.00 w trybie kontaktu telefonicznego oraz e-mail.

DANE KONTAKTOWE

sekretariat szkoły: 734 172 214, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

dyrektor szkoły Bogusław Klimczuk: 609 737 411, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

księgowość Agnieszka Drozda: 698 669 717, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

kadry Marta Krasowska: 728 935 536, Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

telefon stacjonarny: 84 639 68 22, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Z ogromną przyjemnością informujemy, że Emil Łasocha, uczeń klasy 2a liceum został finalistą LXXI Olimpiady Matematycznej. Na podstawie rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej ze względu na zagrożenie epidemiczne Komitet Główny podjął decyzję, że tytuł finalisty otrzymują wszyscy uczniowie zakwalifikowani do centralnego etapu Olimpiady.

Emil jest pierwszym od kilkudziesięciu lat licealistą z Zamościa, który sięgnął po tak wysokie laury.

Będąc uczniem klasy drugiej zyskał zwolnienie z egzaminu maturalnego z matematyki, 100% wynik na świadectwie dojrzałości z tego przedmiotu oraz wstęp poza procedurą rekrutacyjną na wiele atrakcyjnych kierunków studiów najbardziej prestiżowych uczelni wyższych.

Do zmagań olimpijskich Emila przygotowała nauczycielka matematyki - pani Maria Bubiłek.

Składamy serdeczne gratulacje Emilowi oraz pani Bubiłek, życząc kolejnych sukcesów w klasie trzeciej.

Dziękujemy!!!

Z ogromną przyjemnością informujemy, że uczeń klasy 2e I Społecznego Liceum Ogólnokształcącego - Jakub Szumowski uzyskał tytuł finalisty XLVI Olimpiady Geograficznej.

Ze względu na sytuację epidemiologiczną, zgodnie z wytycznym Ministerstwa Edukacji Narodowej z dn. 16 marca 2020 r. zawody finałowe XLVI Olimpiady Geograficznej planowane na 16-19 kwietnia 2020 r. w Gdyni nie odbędą się a uczniowie zakwalifikowani decyzją Komitetu Głównego do zawodów finałowych, uzyskują tytuł finalisty XLVI Olimpiady Geograficznej.

Opiekunem merytorycznym Jakuba jest pani Dorota Wituch - nauczycielka geografii w naszych szkołach.

Kuba uzyskując bardzo dobry wynik w Polsce (8 miejsce) ma już zdaną maturę z geografii na 100%.

Uczeń przeszedł również do finału Olimpiady o Diamentowy Indeks AGH z geografii z elementami geologii. Zawody tej Olimpiady zostały przełożone na 6-7 czerwca 2020 r.

Gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów geograficznych.

Z ogromną radością informujemy, że Wojciech Jasiński z klasy 3a liceum został finalistą 69. Olimpiady Fizycznej. W związku z zaistniałym zagrożeniem epidemicznych Komitet Główny podjął decyzję, że wszyscy uczniowie zakwalifikowani do zawodów III stopnia 69. Olimpiady Fizycznej otrzymują tytuł Finalisty Olimpiady Fizycznej. Należy wspomnieć, że jest to już drugi tytuł finalisty Olimpiady Fizycznej - pierwszy zdobył podczas finałów 68. Olimpiady Fizyczne w 2019r. W praktyce tytuł finalisty umożliwia: zwolnienie z egzaminu maturalnego z fizyki ze 100% wynikiem, wstęp poza procedurą rekrutacyjną na wiel atrakcyjnych kierunków studiów na wielu uczelniach wyższych. Do zmagań olimpijskich Wojtka przygotował nauczyciel fizyki pan Andrzej Mazurkiewicz. Składamy serdeczne gratulacje i Wojciechowi oraz panu Mazurkiewiczowi i życzmy kolejnych sukcesów. Dziękujemy!!!

Szkoła Główna Handlowa, Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu, Uniwersytet Ekonomiczny we Wrocławiu czy może w Katowicach? – Martyna może wybierać. Indeks już ma! Decyzją Komitetu Głównego Olimpiady Przedsiębiorczości pod przewodnictwem prof. Marka Rockiego wszystkie osoby zakwalifikowane do eliminacji centralnych zyskały tytuł finalisty i właściwe finalistom uprawnienia, zgodnie z Regulaminem. Dlatego z przyjemnością informujemy, że Martyna Olga Pawluk, uczennica klasy 3a I Społecznego Liceum Ogólnokształcącego m. Unii Europejskiej w Zamościu, znalazła się w gronie finalistów XV Olimpiady Przedsiębiorczości, której hasło przewodnie brzmiało: „Zarządzanie różnorodnością w organizacji. Kultura, Struktura, Pracownik”. To wielki sukces licealistki, z uwagi na fakt, że OP to jedna z największych olimpiad przedmiotowych w kraju, sprawdza nie tylko wiedzę merytoryczną zawodników, ale również umiejętności, postawy (w tym przede wszystkim szeroko rozumiane postawy przedsiębiorcze) oraz wyrażające je zachowania przedsiębiorcze. Opiekunem merytorycznym Martyny jest pani Katarzyna Garbacik - nauczycielka podstaw przedsiębiorczości w zamojskim Społeczniaku.

Martyna – gratulujemy – Twój wkład pracy w zdobywanie wiedzy i rozwijanie umiejętności przyniósł ogromny sukces! Życzymy wielu podobnych!